Voor ouders en kinderen

Wij vinden het belangrijk dat onze producten leuk zijn voor zowel ouders als kinderen. Ons boek is zo geschreven dat het herkenbare situaties voor ouders bevat, maar tegelijkertijd ook een spannend en interactief kinderverhaal verteld. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van uitdrukkingen en woordspellingen.

Wij vinden dat voorlezen zowel voor kinderen als ouders leuk en leerzaam hoort te zijn.

Lokaal

De producten van Pie worden zo veel mogelijk lokaal gemaakt. Zo weten we zeker dat de mensen die onze artikelen produceren onder goede omstandigheden werken. Ook zorgt dit voor minder vervoerskilometers en dus een lagere CO2 uitstoot.

Zo zijn de verhalen van Pie op FSC gecertificeerd papier gedrukt, dat net over de grens bij Groningen wordt gemaakt. Het boek hebben we laten drukken bij Drukkerij de Bij: één van de groenste drukkerijen in de wereld en dat gewoon in Nederland.

Transparant

We kiezen bewust voor samenwerkingen met bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ook vertellen we je graag over welke materialen we gebruiken en waar deze materialen vandaan komen.


auteurs

Sander had altijd al de droom om ooit een kinderboek te maken. Voor Anouk was dat een ver van haar bed show, maar sinds de geboorte van hun dochter lijkt het maken een kinderboek ineens een veel logischere stap. Papa en Mama worden heeft hun wereld op zijn kop gezet:

Anouk: ‘Ik genoot van elk klein zuchtje, boertje en gaapje, maar tegelijkertijd vond ik het ook een hele zware periode. Ons leven, onze relatie en alles wat we gewend waren was veranderd. Ook gaf het veel onzekerheden. Kan ik dit allemaal wel? Doe ik het allemaal wel goed? Is het normaal dat ze zo veel huilt? Is dit veel huilen of lijkt dat voor mij alleen maar zo? Ondanks dat er voor alles tegenwoordig wel een cursus of opleiding is, heb ik de cursus, hoe word ik een goede ouder, nog niet kunnen vinden.’

Sander: ‘Ondanks dat er echt zware momenten tussen zitten en ja, die heeft iedereen, blijft de geboorte van jouw eigen kind een hele bijzondere ervaring. Zo iets kleins, zo iets moois, nog niet af, maar toch al zo volmaakt. Elke volle luier of traan is meteen vergeten door de lach die je van haar krijgt als ze je ziet.’    

Al deze nieuwe ervaringen hebben ze verwerkt in een kinderboek. Een boek vol herkenbare situaties voor ouders, om ze dat steuntje in de rug te geven tijdens het eerste jaar. Maar tegelijkertijd ook een leuk en spannend verhaal voor baby tot kleuter.