Het avontuur begint

Prentenboek Pie het avontuur begint bevat zwart-wit illustraties en hoge contrasten en is dus ideaal als eerste voorleesboek voor jouw baby. Stimuleer zijn ontwikkeling en vermaak jouw baby vanaf het eerste moment met dit boek.

Daarbij zit het boek ook nog eens vol met herkenbare situaties voor nieuwe ouders.

Prentenboek

Pie het avontuur begint

Prentenboek Pie het avontuur begint bevat zwart-wit illustraties die ideaal zijn als eerste voorleesboek voor jouw baby.

Slinger mee met Pie en beleef samen met jouw aapje de leukste avonturen. Al rijmende krijg je de hele jungle op bezoek, zie je allemaal beren op de weg en ben je een stoere ridder die prikkels verslaat. Pie het avontuur begint is een interactief voorleesboek met kleurrijke prenten voor kinderen van 0-6 jaar. Een prentenboek vol herkenbare situaties voor ouders. Tegelijkertijd ook een leuk, spannend en interactief verhaal voor baby tot kleuter.

Het verhaal

Pie komt in de jungle terecht, voor de allereerste keer. Daar begint haar avontuur, samen met Mam en Pap. Ze proberen allerlei nieuwe dingen en zien op de weg soms een beer. Voor alle drie is het leren, maar dat doen ze samen, stap voor stap.

Lokaal

Omdat we aan de toekomst van onze kleine aapjes denken, hebben we er bewust voor gekozen om het boek zo lokaal en verantwoord mogelijk te laten drukken. Zo komen de verhalen op FSC gecertificeerd papier, dat net over de grens bij Groningen wordt gemaakt. Dit zorgt voor minder vervoerskilometers en dus een kleinere ‘global footprint’. Het boek is gedrukt bij Drukkerij De Bij, één van de groenste drukkerijen in de wereld en dat gewoon in Nederland.

Auteurs

Geïnspireerd door de geboorte van onze eerste dochter besloten wij (Anouk Schleiffert en Sander Hesterman) om samen een prentenboek te maken. Waar het bij Sander altijd al zijn droom was om ooit een kinderboek te maken, was dit voor Anouk een ver van haar bed show. Sinds de geboorte van onze dochter lijkt het maken van een kinderboek ineens een veel logischere stap.

Tijdens het voorlezen aan onze dochter kwamen we erachter dat we iets misten in de prentenboeken die we hadden. Zo ontstond het idee om een boek te maken dat langere tijd te gebruiken is. Een boek dat door de contrastrijke illustraties en primaire en secundaire kleuren al leuk is voor de allerkleinsten, maar door de interactiviteit ook leuk is om voor te lezen aan kleuters. Voor ouders zitten er allerlei woordspelingen en herkenbare situaties in het boek. Al onze ervaringen van de eerste maanden als nieuwe ouders verwerkte Anouk als Grafisch ontwerper en verhalenverteller Sander al rijmende in het boek.

Anouk:‘Moeder worden heeft mijn wereld echt op zijn kop gezet. Ik genoot van elk klein zuchtje, boertje en gaapje, maar tegelijkertijd vond ik het ook een hele zware periode. Ons leven, onze relatie en alles wat we gewend waren was veranderd. Ook gaf het veel onzekerheden. Kan ik dit allemaal wel? Doe ik het allemaal wel goed? Ondanks dat er voor alles tegenwoordig wel een cursus of opleiding is, heb ik de cursus, hoe word ik een goede ouder, nog niet kunnen vinden.’

Sander:‘Ondanks dat er echt zware momenten tussen zitten en ja, die heeft iedereen, blijft de geboorte van jouw eigen kind een hele bijzondere ervaring. Zoiets kleins, zoiets moois, nog niet af, maar toch al zo volmaakt. Elke volle luier of traan is meteen vergeten door de lach die je van haar krijgt als ze je ziet.’

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon

Om alle ervaringen van de afgelopen maanden als nieuwe ouders te verwerken kreeg Aapje Pie een eigen prentenboek: Pie het avontuur begint. Bekijk ons verhaal.


Pie baby- en kinderkamer decoratie heeft alles om jouw kinderkamer om te toveren in een vrolijke Pie jungle. Onze contrastrijke illustraties in primaire en secundaire kleuren zijn al leuk om naar te kijken voor de allerkleinsten. De collectie heeft verschillende kleuren thema’s. Wil je veel kleur in de kinderkamer of houd je meer van zwart-wit prints? Bij elke print kun je een bijpassend poster kussen of dekbedovertrek vinden. Handig! Meer inspiratie nodig? Volg ons dan op Facebook en Instagram.