Over Pie

Hoe het begon

Tijdens het voorlezen aan onze dochter kwamen we erachter dat we iets misten in de prentenboeken die we hadden. Zo ontstond het idee om een boek te maken dat langere tijd te gebruiken is. Als ouders wilden we voor onze dochter alleen het allerbeste. Zo gingen we op zoek naar de beste materialen voor babyproducten, maar vonden we het ook belangrijk om ons te verdiepen in wat onze dochter het meest aansprak. Geïntrigeerd door hoe lang ze de eerste maanden kon staren naar onze haargrens, gingen we op verder onderzoek uit.

Zo ontdekten we dat baby’s en kinderen vooral aangetrokken worden door contrasten. Met ons eigen kleine aapje als inspiratiebron ontstond zo al snel het hoofdkarakter: Aapje Pie. Om alle ervaringen van de afgelopen maanden als nieuwe ouders te verwerken kreeg Aapje Pie een eigen prentenboek: Pie het avontuur begint. Sander had altijd al de droom om ooit een kinderboek te maken. Voor Anouk was dat een ver van haar bed show, maar als moeder van dit kleine aapje, leek dit ineens een veel logischere stap.

Waarom zijn baby’s zo aangetrokken tot contrasten?

Een pasgeboren baby ziet de wereld namelijk nog in zwart-wit. Maar na ongeveer vier weken beginnen ze kleuren waar te nemen. Rood is meestal de eerste opvallende tint die ze herkennen. Deze kleur blijft vaak lang favoriet. Kort daarna kan een baby ook geel en daarna blauw en groen herkennen.

Veel mensen denken misschien dat je met een pasgeboren baby nog geen boekjes kunt lezen. Maar baby’s van 0-6 maanden zijn vaak al heel alert. Door naar de beelden te kijken, worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd. Het is een fantastische manier om jouw baby een voorsprong te geven.

Over ons

Anouk is afgestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht, waarna zij als grafisch ontwerper werkzaam was. Sinds de geboorte van haar dochter maakt zij ook steeds meer illustratief werk, maar nog steeds met een grafische ondertoon. Ze is goed in conceptueel denken zet dit ook graag in voor het bedenken van de avonturen van het kleine Aapje Pie. Met haar eigen kleine aapje als inspiratiebron ontstond al snel het uiterlijk van Aapje Pie.
Sander’s grote passie is de natuur. Hij heeft van zijn hobby dan ook zijn werk kunnen maken en mag elke dag buitenspelen! Tijdens zijn natuurlessen neemt hij basisschoolkinderen mee op avontuur de natuur in om zo de kinderen te enthousiasmeren over de natuur. Als afgestudeerd communicatiewetenschapper was hij altijd al gefascineerd door de impact die woordkeuze heeft bij het overbrengen van een boodschap. Schrijven heeft hij altijd al leuk gevondenen en deed hij vrijwillig en beroepsmatig. Daarnaast had hij altijd al de droom om ooit een kinderboek te maken.

Waar wij in geloven

VOOR OUDERS & KINDEREN

Wij vinden dat voorlezen zowel voor kinderen als ouders leuk en leerzaam hoort te zijn.

LOKAAL

De producten van Pie worden zo veel mogelijk lokaal gemaakt. Zo weten we zeker dat de mensen die onze artikelen produceren onder goede omstandigheden werken. Ook zorgt dit voor minder vervoerskilometers en dus een lagere CO2 uitstoot.

TRANSPARANT

We kiezen bewust voor samenwerkingen met bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ook vertellen we je graag over welke materialen we gebruiken en waar deze materialen vandaan komen.