Over Pie

Hoe het begon

Als moeder wilde ik voor mijn dochter alleen het allerbeste. Zo ging ik op zoek naar de beste materialen voor babyproducten, maar vond ik het ook belangrijk om mij te verdiepen in wat mijn dochter het meest aansprak. Geïntrigeerd door hoe lang ze de eerste maanden kon staren naar mijn haargrens, ging ik op verder onderzoek uit. Zo ontdekte ik dat baby’s en kinderen vooral aangetrokken worden door contrasten en vaak een voorkeur hebben voor uitgesproken kleuren zoals rood, oranje, blauw, groen en geel. Heel anders dan de trendkleuren die je vaak in babyartikelen terugvindt. 

Als Grafisch ontwerper kriebelde het om hiermee aan de slag te gaan en een eigen, kleurrijke en grafische stijl te ontwerpen voor kinderproducten. Met mijn eigen kleine aapje als inspiratiebron ontstond zo al snel het hoofdkarakter: Aapje Pie.

Het avontuur begint

Om alle ervaringen van de afgelopen maanden als nieuwe ouders te verwerken kreeg Aapje Pie een eigen prentenboek: Pie het avontuur begint. Sander had altijd al de droom om ooit een kinderboek te maken. Voor mij was dat een ver van mijn bed show, maar als moeder van dit kleine aapje, leek dit ineens een veel logischere stap.

Tijdens het voorlezen aan onze dochter kwamen we erachter dat we iets misten in de prentenboeken die we hadden. Zo ontstond het idee om een boek te maken dat langere tijd te gebruiken is. Een boek dat door de contrastrijke illustraties en primaire en secundaire kleuren al leuk is voor de allerkleinsten, maar door de interactiviteit ook leuk is om voor te lezen aan jouw kleuter. Voor ouders verstopten wij allerlei woordspelingen en herkenbare situaties in het boek.

Van een prentenboek naar meer

Na het prentenboek volgden meer artikelen voor de baby- of kinderkamer, alles in de kleurrijke Aapje Pie stijl. Pie baby- en kinderkamer decoratie heeft alles om jouw kinderkamer om te toveren in een vrolijke Pie jungle. Maar wees niet bang! De collectie van Pie zal zich blijven uitbreiden met nieuwe producten en kleurrijke prints voor de baby- en kinderkamer. Blijf ons dus goed in de gaten houden!

 

Ook op maat

Ook een ontwerp op maat is mogelijk. Neem even contact met ons op via de mail: info@aapjepie.nl.

Waar wij in geloven

VOOR OUDERS & KINDEREN

Wij vinden dat voorlezen zowel voor kinderen als ouders leuk en leerzaam hoort te zijn.

LOKAAL

De producten van Pie worden zo veel mogelijk lokaal gemaakt. Zo weten we zeker dat de mensen die onze artikelen produceren onder goede omstandigheden werken. Ook zorgt dit voor minder vervoerskilometers en dus een lagere CO2 uitstoot.

TRANSPARANT

We kiezen bewust voor samenwerkingen met bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ook vertellen we je graag over welke materialen we gebruiken en waar deze materialen vandaan komen.